Wie is Temple Grandin?

1
856
views
25 onderwijstips van Temple Grandin

Wie is Temple Grandin?

Wie is Temple Grandin

Temple Grandin.

Temple Grandin is een bekend dier expert en ervaringsdeskundige op het gebied van autisme.

Ze is geboren op 29 augustus 1947 in Boston, Massachusetts. Als kind werd Temple Grandin met autisme gediagnosticeerd en ging aan het werk in de psychologie en dierlijke wetenschap. Ze is uitgegroeid tot een toonaangevende pleitbezorger voor autistische gemeenschappen en schreef boeken over autisme en humane behandeling van dieren. Over het leven van Temple Grandin is een film gemaakt die In 2010 bekroond is met een Emmy Award.

Film Temple Grandin.

Op 2 jarige leeftijd werd Grandin gediagnosticeerd met autisme, destijds werd dat beschouwd als een vorm van hersenletsel. Haar behandelingen omvatte uitgebreide logopedie, die hielp om haar communicatieve vaardigheden te versterken.

Grandin begon tijdens haar 4e jaar met spreken. Hoewel haar ouders investeerde in de best mogelijke behandeling, bleef het voor Temple moeilijk om zich op school staande te houden. Temple werd in deze tijd regelmatig geplaagd omdat ze op het gebied van sociale interacties anders reageerde.

Ondanks deze moeilijkheden behaalde Temple in 1970 een graad in de psychologie van de Franklin Pierce College. Gevolgd door een diploma master dierenwetenschap van de Arizona State University en een doctoraat in dierlijke wetenschappen aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign. Ze werkte daarna als consultant voor dieren slachthuizen om hen te adviseren over de verbetering van de kwaliteit van leven van hun vee.

Temple draagt zacht en comfortabele kleding om haar sensorische integratie disfunctie in evenwicht te brengen, en voorkomt zintuiglijke overbelasting ten koste van alles. Als tiener ontwierp Grandin een ‘’drukmachine’’ op basis van de containers die worden gebruikt om vee te kalmeren tijdens inentingen. Ze ervaarde dat de drukmachine haar in gespannen situaties deed helpen om haar angst te beheren.

Temple Grandin Het autistisch brein.

1 REACTIE

Geef een reactie