Slapen | Wat gebeurt er wanneer wij slapen?

0
431
views
Slapen | Wat gebeurt er wanneer wij slapen

Slapen | Wat gebeurt er wanneer wij slapen?

Slapen | Wat gebeurt er wanneer wij slapen

Wat is nou het nut van slapen? Onderzoekers breken zich al jaren het hoofd over deze vraag. Energie sparen voor de jacht? In de dierenwereld zou slapen bedoeld zijn om niet op te vallen voor de vijand.

Amerikaanse wetenschappers publiceerden in het Science Journal dat slapen ervoor zorgt dat wij alles wat wij hebben meegemaakt kunnen vergeten. Zo kunnen wij weer nieuwe informatie opnemen. Om iets te kunnen leren moeten er verbindingen groeien tussen onze breincellen, ook wel neuronen genoemd. Die verbindingen zorgen ervoor dat hersencellen snel en efficiënt informatie uitwisselen. Wanneer je iets meemaakt of leert wordt dit als een herinnering in deze nieuwe netwerkjes opgeslagen.

Door alle nieuwe ervaringen ontstaan er zoveel nieuwe verbindingen dat het een spreekwoordelijke warboel in ons hoofd wordt. Om weer ruimte te krijgen, worden deze verbindingen dus tijdens het slapen teruggeschroefd.

Slapen bij mensen met autisme.

Veel mensen gaan ervan uit dat het brein bij mensen met autisme anders werkt. Dan vraag ik mij meteen af heeft het slapen voor mensen met autisme dezelfde werking? Ik hoor ook vaker dat mensen met autisme over het algemeen minder uren slapen. En dat mensen met autisme veel meer informatie onthouden. Heeft dit hiermee te maken?

Deel ervaringen met slapen en autisme.

Deel eigen of opgedane ervaringen met betrekking tot het slapen in relatie tot het autisme. Het mag ook je eigen gedachtegang of tips zijn. Andere mensen kunnen daar profijt van hebben. Plaats deze bij de reacties.

Geef een reactie