De kracht van muziek

0
1075
views
Kracht van muziek

De kracht van muziek.

Kracht van muziek

Muziek heeft voor veel mensen een extreme werking. Het geeft mensen kracht of energie. Het helpt hen bij het verwerken van verdriet of mensen denken door de muziek terug aan mooie persoonlijke herinneringen. Je krijgt er een grote glimlach van, kippenvel of er valt een traan. Muziek maakt veel bij mensen los! Maar het mooie en tevens ingewikkelde aan muziek is dat iedereen dit op een andere manier ervaart.

Muziek bij mensen met autisme.

Bij mensen met autisme is dit niet anders. Er zijn mensen die muziek helemaal geweldig vinden en er zijn ook mensen die (een bepaald soort) muziek niet kan aanhoren.

Muziek als therapie voor mensen met autisme.

Muziek kan mensen met autisme ook helpen om zelfverzekerder te worden, het kan ook als ingang gebruikt worden om bijvoorbeeld de communicatie of concentratie te verbeteren. Muziek, klank en ritme vormen een taal die kinderen me autisme kan helpen om contact te maken met hun omgeving, hun gevoelens te uiten en te verwerken. Muziek stimuleert, motiveert en daagt uit en wordt gezien als middel om bijvoorbeeld de communicatie te verbeteren.

Bekijk hieronder de video mbt muziektherapie van de stichting Papageno.

Muziek als kwaliteit.

Er zijn ook mensen met autisme die heel muzikaal zijn. Die heel goed kunnen zingen, drummen of bijvoorbeeld piano spelen. Sommige hoeven een muziek stuk maar een keer te horen en spelen het meteen na, zonder dat ze muzieknoten kunnen lezen.

Dit is veelal zichtbaar bij mensen met het savant syndroom.

https://www.youtube.com/watch?v=mzDBFCvIvk4

Video ontspanningsmuziek autisme.

Bekijk onderstaande video die bij bepaalde mensen met autisme ontspannend werkt.

 

Geef een reactie