Het is hier autistisch Filemon Wesselink TV Serie

0
746
views
Het is hier autistisch

Het is hier autistisch Filemon Wesselink.

Het is hier autistisch

Op deze pagina kun je lezen / zien:

  • Informatie over het is hier autistisch.
  • Informatie over en het terugkijken van aflevering 1 het is hier autistisch 19-01-2017.
  • Informatie over en het terugkijken van aflevering 2 het is hier autistisch 26-01-2017.
  • Informatie over en het terugkijken van aflevering 3 het is hier autistisch 02-02-2017.
  • Informatie over en het terugkijken van aflevering 4 het is hier autistisch 09-02-2017.

Informatie over het is hier autistisch.

FILEMON START ONTDEKKINGSTOCHT: BEN IK AUTISTISCH? 

In Het Is Hier Autistisch start Filemon een confronterend en intensief onderzoek naar… zichzelf. En dat is niet zomaar. Fiel vermoedt namelijk al een tijd dat hij een vorm van autisme heeft. En in dit programma start hij de zoektochtnaar zijn diagnose.

En nee, dat is niet gemakkelijk. Autisme is namelijk een aangeboren pervasieve ontwikkelingsstoornis die lastig is te diagnosticeren en waar nog niet veel over bekend is.

Wat ga je zien?
In deze serie volgt Fiel verschillende mensen met verschillende vormen van autisme. En zelf duikt hij ook in een intensief diagnosetraject om te onderzoeken of hij dus een autismespectrumstoornis heeft.

Waarom deze serie? 
Filemon: ‘Er wordt mij vaak verweten dat ik autistische trekken hebben. Doe niet zo autistisch, krijg ik vaak naar mijn hoofd geslingerd. Maar wat is autisme nu precies? Er is nog zoveel onduidelijk rondom deze stoornis. Ik ben benieuwd of ik het zelf heb en wat het begrip nu precies inhoudt.’

Wie gaan we zien? 
Naast zijn eigen zoektocht spreekt Filemon verschillende mensen bij wie een vorm van autisme is gediagnostiseerd. Zo ontmoet hij in Amerika een autistische savant met een fenomenaal muzikaal talent, gaat hij langs bij een jongen met een fascinatie voor knikkers die eigenhandig de meest spectaculaire knikkerbanen bouwt en bezoekt hij een tiener die vanwege zijn autisme op geen enkele middelbare school terecht kan.

Ook bezoekt Filemon een instelling voor kinderen die dag en nacht begeleiding nodig hebben en ziet hij in de VS hoe mensen met autisme worden getraind voor banen in de high-tech sector in Silicon Valley.

Aflevering 1 het is hier autistisch 19-01-2017.

Filemon Wesselink vermoedt al een tijd dat hij een autisme spectrum stoornis heeft, een complexe en raadselachtige stoornis waar nog niet veel over bekend is. Om duidelijkheid te krijgen over zichzelf begint Filemon met een intensief diagnosetraject. Ook bezoekt hij een autistische savant met een fenomenaal muzikaal talent. Hij gaat langs bij een jongen met een fascinatie voor knikkers die eigenhandig de meest spectaculaire knikkerbanen bouwt. Hij heeft een ontmoeting met een jongen die vanwege zijn autisme op geen enkele middelbare school terecht kan.

Aflevering 2 het is hier autistisch 26-01-2017.

Filemon Wesselink gaat langs bij Christina Curry om te praten over haar autisme en haar obsessie voor David Hasselhoff. Ook vervolgt hij zijn eigen diagnosetraject voor zijn vermoedelijke autisme spectrum stoornis, en komt zichzelf daarbij behoorlijk tegen. De Turkse autistische Birsen vertelt hem meer over autisme bij vrouwen. Ook bezoekt hij in Los Angeles een moeder die denkt dat het autisme van haar zoontje is veroorzaakt door vaccinaties.

Aflevering 3 het is hier autistisch 02-02-2017.

Filemon Wesselink onderzoekt autisme bij mensen met een verstandelijke handicap. En hij praat met zijn moeder over zijn vermoedelijke autisme spectrum stoornis.

Aflevering 4 het is hier autistisch 09-02-2017.

Filemon maakt zich op voor de officiële diagnose. Maar eerst is hij in de VS waar hij ziet hoe mensen met autisme worden getraind voor banen in de high-tech sector in Silicon Valley. Ook bezoekt hij een school die zich volledig heeft aangepast aan kinderen met autisme en waar fanatiek gewerkt wordt aan robotjes. Filemon krijgt de uitslag van zijn diagnose, heeft hij autisme?

Deel je ervaringen? Wat vinden jullie van het programma het is hier autistisch?

Geef een reactie