Vragen over autisme?

8
447
views
Vragen over autisme? Stel ze hier

Vragen over autisme? Stel ze hier

Heb jij een vraag over autisme? Of wil je iets voor de zekerheid weten. Stel deze vraag dan aan Autisme Limburg. Wij zullen deze vraag zo snel en goed mogelijk op onze website zetten en beantwoorden.

Je vraag kun je stellen door hem op deze pagina (helemaal onderaan) bij de reacties te plaatsen.

 

8 REACTIES

 1. Mijn kind blijft gedurende de dag heel veel dezelfde vragen stellen. Moet ik hier altijd op antwoorden of is het beter om het aantal vragen te beperken?

 2. Ik heb een vraag. Mijn zoon heeft autisme. Hij loopt momenteel bij een psycholoog van het GGZ, die niet gespecialiseerd is in autisme. Ze werken momenteel aan het overprikkeld raken. De psycholoog heeft als idee dat mijn zoon zich meer bloot moet stellen aan prikkels om zo meer gewend te raken aan prikkels en dan minder snel overprikkeld te raken. Ik heb hier een hard hoofd in. Het is ook niet prettig om overprikkeld te raken. Ik kan hier nergens iets over vinden en weet ook niet waar ik het kan vragen. Daarom mijn vraag, kan dit? Is dit een vorm van therapie of is het onzin en werkt het niet?
  Ik hoop op een antwoord.

 3. Ik vraag me af als ik een toekomstige partner zou vinden met autisme of asperger ken die tegen muziek of is dat te druk voor ze zo die vraag omdat ik gelezen heb dat drukte te veel prikkels geeft
  En misschien vindt die het dan te druk als wij met elkaar praten met muziek op de achtergrond ik speel zelf ook gitaar en hoop geen problemen te onder vinden op dat vlak

  Mvgr ferry

 4. Hoi,

  Ik heb een zusje met ernstig autisme, en een verstandelijke beperking. Ze vertoont bepaald gedrag waarvan ik me afvraag of dat met haar autisme te maken heeft. Soms gaat ze wiegen op haar stoel maar zodra we hier geen aandacht aan geven gaat ze weg, en in een hoekje zitten. Zou dit een manier zijn om aandacht te vragen? Ook kan ze als we bijvoorbeeld wisselen van plek aan tafel ons bij de hand pakken en ons beiden naar een andere plek sturen. En als ik haar corrigeer op haar gedrag kan ze boos worden op mij, waarbij ze iemand anders opzoekt en diegene knuffelt. Zou dit met haar autisme te maken hebben?

  Groetjes Sophie,

Geef een reactie