Savant architecturaal kunstenaar | Stephen Wiltshire

0
407
views
Savant architecturaal kunstenaar - Stephen Wiltshire

Savant architecturaal kunstenaar - Stephen WiltshireSavant architecturaal kunstenaar | Stephen Wiltshire

Stephen Wiltshire is geboren en opgegroeid in Londen. Op 3 jarige leeftijd werd hij gediagnosticeerd in het autistische spectrum. Hij is een savant die nadat hij een keer een stad ziet dit tot in detail kan tekenen. Hij doet dit vanuit zijn geheugen en ziet desbetreffende stad in zijn gedachten voor zich.

Op zijn vijf jarige leeftijd kwam op school zijn interesse voor tekenen naar voren. Hij begon met het tekenen van dieren en auto’s. Hij is nog steeds enorm geïnteresseerd in Amerikaanse auto’s. Toen hij ongeveer zeven was werd Wiltshire gefascineerd door het schetsen van de historische gebouwen van Londen. Hij begon te communiceren door middel van zijn kunst. Het communiceren liep moeizaam. Daarom hebben ze op school zijn benodigdheden om kunst uit te oefenen weg gepakt zodat hij moest communiceren om zijn benodigdheden terug te krijgen. Zijn eerste woord was papier. Op deze manier leerde Wiltshire met negen jaar volledig praten.

Wiltshire maakt na één keer kijken naar een onderwerp daar in zijn geheugen een nauwkeurige en gedetailleerde foto van en tekent het precies na. Hij tekent vaak hele steden uit zijn geheugen, gebaseerd op enkele, korte helikopter ritten.

Dit heeft hij gedaan in Londen, New York City, Tokyo, Rome, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Jeruzalem, Sydney, Shanghai en Singapore.

Video | Documentaire Stephen Wiltshire the human camera.

Video | Savant Stephen Wiltshire’s Singapore Panorama.

 

Geef een reactie