Autisme wonen in Limburg

0
1091
views
Wonen in Limburg Autisme

Autisme wonen in Limburg.

Wonen in Limburg Autisme

Er zijn mensen met autisme die zelfstandig wonen, sommige met ondersteuning of begeleiding aan huis. De ondersteuning krijgen ze vanuit mantelzorgers of professionals. Andere wonen in een instelling of in kleinschalige woonvormen / appartementen met ieder een verschillende mate van ondersteuning.

Welke vorm van wonen voor iemand met autisme het beste is verschilt per persoon en soms zelfs van de fase in hun leven.

Op deze pagina werken wij iedere vorm van wonen uit en partijen die in Limburg het wonen ondersteunen of verzorgen.

Woonvormen voor mensen met autisme in Limburg.

Zelfstandig wonen met autisme.

Er zijn mensen met autisme die zelfstandig wonen in een eigen woning. Veelal met ondersteuning van mantelzorgers(familie of kennissen) of professionals.  De ondersteuning kan bestaan uit begeleiding of praktische aanpassingen in de woning.

Begeleid wonen met autisme.

Begeleid wonen wil zeggen dat je woont in een huis van de Stichting en dat er op vaste momenten iemand komt om jou te helpen met dingen die voor jou moeilijk zijn. Verder is er altijd iemand bereikbaar voor noodgevallen of kan er in een moeilijke periode extra begeleiding ingezet worden.

Beschermd wonen met autisme.

Beschermd wonen is wonen in een beschermde omgeving, waar altijd hulp aanwezig is. 
Wanneer je hulp nodig hebt op onvoorspelbare momenten en er eigenlijk altijd iemand aanwezig moet zijn waar je op terug kunt vallen, pas je beter in beschermd wonen. Hier is altijd een begeleider aanwezig als er bewoners aanwezig zijn, dus ook ‘s nachts.
De begeleider helpt niet alleen met praktische zaken (zoals ook bij het begeleid wonen gebeurt), maar observeert goed en grijpt in waar nodig. Ook als je zelf misschien (nog) niet in de gaten hebt dat er hulp nodig is.
De begeleider helpt om problemen te voorkomen. Hierbij kun je denken aan problemen als: een paniekaanval,  agressieproblemen, of in impulsiviteit iets doen waardoor een bewoner zichzelf en/of anderen in de problemen brengt.

Verschil tussen begeleid en beschermd wonen.

Het grootste verschil met begeleid wonen is dus dat er altijd een begeleider aanwezig is.

Wonen met autisme in Limburg is mogelijk in: 

Roermond wonen met autisme.

Venlo wonen met autisme.

Heel wonen met autisme.

Ondersteuning vanuit MEE.

Samen met u, uw familie, vrienden of kennissen zet MEE op een rij wat de mogelijkheden zijn. Ook helpen ze bij het vinden en regelen van een woonvorm die bij u past. Compleet met voorzieningen en zorg, als dat nodig is. Soms is het nodig om te leren hoe u een huishouden voert. En om zonder problemen en overlast te kunnen wonen. Zij helpen u hierbij ondersteuning te vinden. Als u niet al te lang hulp nodig heeft, dan kunnen zij dat ook zelf. Bijvoorbeeld met behulp van een training.

Geef een reactie