Autisme en verstandelijke beperking

1
1118
views
Autisme en verstandelijke beperking

Tips em ervaringen met mensen met autisme en een verstandelijke beperking

Autisme en een verstandelijke beperking

Na een korte inleiding over autisme, lees je hier informatie over mensen die naast autisme een verstandelijke beperking hebben. Het is belangrijk om hier meer informatie over te weten. Ik vind het erg belangrijk om niet alleen naar de aandachtspunten en belemmeringen te kijken. Het zijn namelijk unieke mensen met persoonlijke kwaliteiten en interesses.

Autisme

Autisme is een stoornis in de manier waarop de hersens informatie verwerken. Iemand met autisme verwerkt informatie anders en vaak trager in vergelijking met anderen. Ook bij ieder persoon met autisme werkt de informatieverwerking op een andere manier. Hierdoor zullen ze informatie op een andere manier ervaren.

Het is moeilijk om autisme vóór achttien maanden te diagnosticeren. Ondanks dat veel ouders tijdens de jeugd van het kind merken dat hun zoon of dochter anders is. Dit komt omdat gedragsafwijkingen om een diagnose te stellen in deze fase van ontwikkeling niet duidelijk zichtbaar zijn.

De meerderheid van de mensen met autisme hebben ook een verstandelijke handicap of epilepsie. Visus en gehoorschade komt bij deze groep mensen ook vaker voor in vergelijking met mensen zonder autisme. Tevens zijn er mensen die autisme hebben en hoogbegaafd zijn.

Volgens de NVA (Nederlandse vereniging voor autisme) heeft 1% van de Nederlanders een vorm van autisme. Dit gaat om ongeveer 190.000 mensen.

Op dit moment worden er meer jongens dan meisjes met autisme gediagnosticeerd. De reden hiervan loopt nog erg uiteen. Sommige zeggen dat er meer jongens dan meisjes met autisme zijn. Andere beweren dat meisjes de stereotype gedragingen beter kunnen camoufleren door compenseergedrag. Dat is de reden waardoor bij meisjes autisme minder snel opvalt.

Hoeveel mensen met autisme hebben een verstandelijke beperking?

In Nederland gaan wij ervan uit dat ongeveer 190.000 mensen autisme hebben. Van de 190.000 mensen hebben 15 tot 20 naast hun autisme een verstandelijke beperking.

Kijkende naar mensen met een verstandelijke beperking zijn er verschillende niveaus. Zeer ernstige beperkt, matig verstandelijk beperkt en licht verstandelijk beperkt. Afhankelijk van de mate behoeven ze veel of weinig steun om een onafhankelijk leven te leiden.

Verstandelijke handicap invloed op de cognitieve vermogen, dat is ongeveer te ontvangen en verwerken van informatie, kennis en het gebruik van de kennis die je hebt op te bouwen. Het beïnvloedt het aanpassingsvermogen, dat is ongeveer aan te passen aan hun omgeving en beheren van hun dagelijks leven, zoals het beheer van geld en het beheer van hun huis.

Ongeveer 1% van de bevolking heeft een verstandelijke beperking. Het is gebruikelijk, samen met een verstandelijke handicap ook andere handicap, zoals een motorische beperking, hersenverlamming, visie of slechthorendheid of autisme.

In plaats van de term verstandelijke beperking is soms een ernstige handicap, mentale retardatie, mentale retardatie, cognitieve stoornis of mentale retardatie.

Autisme en een verstandelijke beperking, betekent een dubbele beperking.

Autisme en een verstandelijke beperking zijn twee verschillende aandoeningen, die verschillende gevolgen hebben. Bij een verstandelijke beperking kost het iemand veel moeite om informatie te begrijpen, er betekenis aan te geven en er vervolgens iets mee te doen. Zijn ontwikkeling verloopt trager en stopt op een lager niveau dan bij leeftijdgenoten. Als hij daarnaast ook autisme heeft, begrijpt hij informatie niet alleen minder goed en snel, maar ook nog eens anders.

Een uniek en mooi mens!

Mensen met autisme en / of een verstandelijke beperking zijn unieke individuen. Ze hebben verschillende talenten en een eigen persoonlijkheid. Het is belangrijk dat wij vooral naar de talenten en sterke punten van iedere persoon kijken. En niet alleen focussen op de factoren waarmee ze moeite hebben.

1 REACTIE

  1. Mijn zus behoort tot dit 1 procent van de bevolking die een verstandelijke beperking heeft. Gelukkig heeft ze geen motorische beperking en hersenverlamming, dus ze kan werken! Ze is nu op zoek naar een baan, en ik hoop dat binnenkort ze wordt aangenomen!

Geef een reactie